Hoe Tanden Bleken

Direct Witte Tanden

Eigenlijk hebben we alleen maar tanden en kiezen gekregen om te kauwen en te bijten maar tegenwoordig hebben tanden ook nog een andere functie: het verfraaien van je uiterlijk. Bijna iedereen vindt het belangrijk hij of zij beschikt over een set met mooie, witte tanden. Het krijgen van witte tanden is voor veel mensen een groot probleem en hier wordt dan ook enorm veel tijd en moeite in geïnvesteerd. Vaak zijn mensen jaren bezig en testen ze tientallen producten, tips en trucjes om witte tanden te krijgen maar deze helpen dan uiteindelijk niet. Ze behouden die gele gloed over hun gebit en worden hier dan vaak erg onzeker over. Zo klinkt het natuurlijk onmogelijk om weer een stralend wit gebit te krijgen maar niets is minder waar. Wij gaan je helpen om die prachtige, witte tanden waar iedereen van droomt weer terug te krijgen.

 

Hoe ontstaat tandverkleuring?

De kleur van een tand wordt door een aantal verschillende factoren bepaald en het probleem kan dus ook bij een aantal verschillende bronnen liggen. Het meest voorkomende probleem is aantasting van de kleur van het tandglazuur. Hierbij is door het neerslaan van verschillende stoffen op de tanden de witte kleur van de tanden verandert naar een gele, donkerdere kleur. Dit heet “extrinsieke verkleuring”.

Het andere veelvoorkomende probleem is de dikte van het glazuur van een tand. Door een dunnere laag tandglazuur is de wortel van de tand direct zichtbaar en is de kleur van jouw tanden compleet afhankelijk van de kleur van de wortel van de tanden. Bij de meeste mensen is de wortel een donkere kleur en zal jouw gebit dan ook een wat donkerdere tint hebben. Bij veel rokers en koffiedrinkers daarentegen is de wortel van de tanden verkleurt naar een wat meer gele kleur en zullen je tanden dan ook een gele tint hebben. Dit heet “intrinsieke verkleuring”.

 

Wat is de oorzaak van tandverkleuring?

Verkleuring van de tanden kan een aantal verschillende oorzaken hebben maar de 3 meest voorkomende zijn:

  • Slechte mondhygiëne: Door het te weinig reinigen van de tanden ontstaat er tandbederf en wordt het glazuur beschadigd. Door het langzaam bederven van het glazuur verkleuren de witte tanden langzaam naar een gele kleur en later naar een donkere, bruine kleur. Poets hierom zeker 2 keer per dag je tanden en ga regelmatig naar de tandarts.
  • Consumptie van bepaalde voedingsmiddelen: Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook een verkleurend effect hebben op de kleur van het gebit. Voedsel met veel suiker zoals snoep kunnen zorgen voor tandplak. Dit tast tandglazuur aan en hierdoor ontstaat tandbederf. Voedsel met een lage pH waarde zoals bepaalde vruchten en frisdrank beschadigen het tandglazuur en hierdoor ontstaat ook tandbederf. Verder hebben dranken zoals koffie ook een beschadigend effect voor het gebit. Probeer de inname van deze voedingsmiddelen dus te verminderen.
  • Roken: Roken zorgt voor rechtstreekse beschadiging van het tandglazuur en bevorderd het proces van tandbederf op een directe wijze. Het beste is om hier compleet mee te stoppen. Dit is niet alleen goed voor je tanden maar ook voor veel andere vlakken op het gebied van gezondheid.
  • Medicijngebruik: Sommige medicijnen kunnen als bijwerking hebben dat ze de wortel van de tand of het tandglazuur kunnen aantasten. Dit zijn meestal bepaalde vormen van antibiotica. Natuurlijk is dit niet een gewoonte waar je zomaar mee kan stoppen maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om nu weer witte tanden te krijgen.

Door het uitsluiten of verminderen van deze gewoonten stop je met het nog geler maken van je tanden maar witter worden ze hier niet door jammer genoeg niet door. Om je gebit weer witter te maken zal je een behandeling moeten ondergaan. Dit betekent niet direct dat je naar een professionele kliniek moet om je tanden te laten bleken. Er zijn ook goedkopere en makkelijkere manieren om van gele tanden af te komen.

 

Hoe krijg je weer witte tanden?

Zoals al eerder genoemd zal je om weer witte tanden te krijgen een behandeling moeten ondergaan. Er zijn 2 soorten behandelingen die je kan ondergaan en ook echt werken. Beide behandelingen zijn compleet veilig en zijn professioneel getest om zeker te maken dat deze jou niet kunnen schaden.

  • Tanden laten bleken in een professionele kliniek:  Je kan je tanden laten bleken in een professionele kliniek. Hier wordt er een speciale bleekgel op het gebit aangebracht. Daarna wordt er met een speciale led lamp op het gebit geschenen. De bleekgel zorgt er voor dat je weer witte tanden krijgt. De lamp versnelt hier alleen maar het proces. Deze behandeling duurt tussen de 30 minuten en 2 uur. Dit is een erg goede manier om weer witte tanden te krijgen maar dit is wel een vrij dure ingreep. De kosten hiervan bedragen ongeveer €350,-.
  • Thuis tanden bleken: Er zijn veel verschillende producten waarmee jij zelf thuis je tanden kan bleken. Sommige van deze producten zijn enorme onzin en doen niks voor je tanden maar anderen kunnen een wonderbaarlijk goed effect hebben. Deze manier van het bleken van je gebit is een stuk goedkoper dan je tanden professioneel laten bleken in een kliniek. Ook is het makkelijker en kost het minder tijd. Vaak ben je hier in een kwartier al klaar mee. Het product dat wij hiervoor aanraden is de Rapid White Blue Light Tandenbleekset. De Rapid White Blue Light Tandenbleekset is door tandartsen ontworpen om er voor te zorgen dat jij weer witte tanden kan krijgen. Veel van onze cliënten hebben dit product geprobeerd en bijna iedereen vertelde het product wonderen deed. De meesten zagen al een enorm verschil in kleur na het eerste gebruik.

 

 

Dingen die wij afraden om te doen voor witte tanden

Er staan op het internet een aantal tips en trucjes die je kan doen om je tanden te bleken maar deze werken over het algemeen niet en sommige van deze trucjes kunnen je gebit zelfs beschadigen. Probeer niet dingen zoals zout of bakpoeder op je tanden te smeren in de hoop dat dit werkt want dit kan je gebit enorm erg beschadigen. Ook zijn er tandpasta’s die beloven dat deze je gebit weer prachtig wit maken maar deze hebben een zeer minimaal effect. Na maanden poetsen zal je gebit misschien één tint witter zijn. Deze tandpasta’s zijn dus gewoon duurdere tandpasta’s die dit op hun product zetten om er meer geld voor te kunnen vragen.